Üniversiteye Doğru Hedef 2023 Çalışmalarımız Devam Ediyor

Üniversiteye Doğru Hedef 2023 Çalışmalarımız Devam Ediyor

  Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün okullarımızın başarısını arttırmak için başlattığı "HEDEF 2022" projesi, bütüncül bir bakış açısıyla öğrencileri bir üst basamağa hazırlamaya dair önemli çalışmaların yürütüldüğü kapsamlı ve uzun soluklu bir projedir. HEDEF 2022, akademik çalışmalarla birlikte kültürel ve sportif faaliyetlerin de yapılmasını öngörmektedir. Ayrıca öğrencilerin doğru ve sonuca yönelik bir şekilde yönlendirilmesi de bu süreçte rehberlik çalışmalarıyla desteklenmektedir.

    Okulumuzda HEDEF 2023 kapsamında yapılan çalışmalar, projenin programına ve içeriğine uygun olarak ayrıca okulumuzun ihtiyaçlarına yönelik ilave çalışmalarla sürdürülmektedir.

      Üniversiteye Doğru Hedef YKS 2022 Projesi;

 -Öğrencilerin akademik başarılarını artırmaya ve yükseköğretim kurumları sınavına hazırlık sürecini desteklemeye yönelik bir çalışmadır.

  -Proje ile Anadolu imam hatip liselerinde yürütülen akademik çalışmalar, yükseköğretime hazırlık faaliyetleri ve kariyer planlama süreçleri hakkında istişare ve değerlendirmeler yapmak; saha ziyaretleri gerçekleştirerek kurumsal rehberlik faaliyetleri yürütmek; bilgi, tecrübe ve iyi örnek paylaşımında bulunmak; okullarla birlikte gelişim planları hazırlamak, uygulanmasını sağlamak ve takibini yapmak; öğrencilerin akademik başarılarını artırmak, yükseköğretime hazırlık süreçlerine katkı sunmak, bu süreci etkili ve verimli hale getirmek amaçlanmaktadır.

- Projenin hedef kitlesi Anadolu imam hatip liselerinde öğrenim görmekte olan 11 ve 12. sınıf öğrencilerinden oluşmaktadır.

Üniversiteye Doğru Hedef YKS 2023 Projesini okulumuzda koordine eden Koordinatör Öğretmenimiz Sayın İsmal Hakkı UZUNCA'ya teşekkür ederiz.

05.12.2022 705