Peygamberim Önderim 40 Hadis-i Şerif Yarışması

Peygamberim Önderim 40 Hadis-i Şerif Yarışması

    6. ve 10. Sınıf Öğrencilerimizi kaybedeni olmayan "Peygamberim Önderim 40 Hadis-i Şerif Yarışması"na katılmaya davet ediyoruz.

   Her kategoride okul birincilerimize sürpriz ödüller verilecektir.

Peygamberim Önderim Ezbere 40 Hadis Okuma Yarışması, gençlerin Peygamber Efendimizi (sav) yakından tanımaları, hadisi şeriflerini öğrenmeleri ve hayatlarında uygulamaları amacıyla her yıl düzenleniyor. İstanbul'daki imam hatip ortaokulu ve lisesi öğrencilerinin katıldığı yarışma bu yıl 7. kez yapılıyor.

Önce öğrenme sonra sınav

Yarışmada öğrenciler, ortaokul ve lise seviyesinde 40 hadisin yer aldığı kitapçıklardan hadis-i şerifleri öğrenerek sınava giriyor. İmam hatip ortaokullarından 6. sınıf, liselerden ise 10. sınıfların katılabildiği yarışmada öğrenciler hadisi şerifleri jüri karşısında Türkçe ve Arapça olarak okuyor. Tüm becerilerin değerlendirildiği yarışmada, öğrenciler metni ve tercümeyi doğru okumanın yanı sıra, mimikler ve vurgulu okuma, hitabet ve seri okuma konusunda da puanlamaya tabi tutuluyor.

Ödül verilecek

Gençlere peygamber sevgisi aşılamak, O'nu tanıtmak ve hadisi şeriflerinin hayatlarında yer etmesini sağlamayı hedefleyen programda sınavda başarılı olup derece alanlara ödül var. Öğrenciler kendi okullarındaki arkadaşlarıyla yarıştıktan sonra okul birincileriyle final yarışmasında karşı karşıya gelecek. Final yarışmasında derece alanlara ise program sonunda düzenlenen törende ödülleri verilecek. Her iki kademede birinci olanları tam altın, ikincileri yarım altın, üçüncüleri çeyrek altın bekliyor. Dört ve onuncu arasındaki isimler de gram altınla ödüllendirilecek.

Başvuru için TIKLAYINIZ

Şartname için TIKLAYINIZ

 

6. Sinif Hadis Kitapcigi için TIKLAYINIZ 

10. Sinif Hadis Kitapcigi için TIKLAYINIZ 

 

Hadis Yarışması Uygulaması(App) için 

Play Store TIKLAYINIZ

 

App Store TIKLAYINIZ

23.01.2023 475

23-01-2023