Okul Müdürümüz Sayın Ali YILDIZ Kahramanmaraş'ta

Okul Müdürümüz Sayın Ali YILDIZ Kahramanmaraş'ta

      Okul Müdürümüz Sayın Ali YILDIZ 28 Şubat 2023 salı günü Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü' nün Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçesi'nde kurduğu aşevine görevli olarak gittiler. Okul Müdürümüzün afet bölgesine dair  

duygu ve düşüncelerini ifade ettiği yazının birinci bölümü aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

     Başta Müdürümüz Sayın Ali YILDIZ olmak üzere, afet bölgesinde görev yapan tüm gönüllülere Rabbimizden güç - kuvvet, sabır - metanet ve kolaylık diliyoruz. Rabbimiz hizmetlerini mükafatlandırsın, Allah (c.c.) razı olsun..

 

    " YAŞAM KORİDORU-1 : "Boşluk"

    28 Şubat 2023 Salı günü ayrıldık İstanbul'dan. Okul müdürleri ve öğretmenlerden oluşan ekibimiz ile Kahramanmaraş'a doğru yola çıktık. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü' nün deprem bölgesinde kurmuş olduğu mutfağın sevk ve idaresini devralıp bizden önceki ekibin nöbetini bitirecektik.

    Gece boyu karanlıkta devam eden yolculuğumuz sabahın ilk ışıklarıyla Nurdağı'nda buluştu. Kahramanmaraş' ın Türkoğlu ilçesinin köylerinin evlerini uzaktan seçebiliyorduk artık. Üç haftadır ekranlarda görmekte olduğunuz yıkım biraz uzağımızda camın arkasındaydı. Artık kimsenin kalmadığı, sakinlerinin de terkettiği ıssız ve soğuk beton yığınlarını gördükçe yola devam etmek bize ızdırap veriyordu. 

    Deprem sabahı bu yoldan Maraş'a ulaşmak isteyenlerin, değil Maraş'a Türkoğlu'na bile varması imkansızdı sanırım: Yüzlerce çökmüş bina, yollara dökülmüş binlerce insan, enkaz altında kalanları kurtarmak için yardım isteyen binlerce kişi...

    Onları öylece geride bırakıp "... Ben Maraş' a yardıma gidiyorum" demeye kimsenin ne dili ne de vicdanı varırdı herhalde. Zaten demiş olsa bile yollarda oluşan ve araçların geçmesini imkansız kılan metrelerce yarıklar izin vermezmiş. Yol üzerindeki onlarca çökme ve yarılma depremden kısa süre sonra yamalarla geçilecek hale getirilmişti. 

   Kahramanmaraş şehir merkezine girdiğimizde karşılaştığımız manzarayı ifade edebilecek tek kelime; "boşluk". Eksilen canların, yıkılan binaların, göç eden Maraşlıların geride bıraktığı ve yerinin dolmasının imkansız olduğu bir boşluk.

   Deprem kat farkı gözetmeden, sınıf ayrımı yapmadan bir yıkım getirmiş şehre. 15 katlı yarısı çökmüş bir binanın yanından geçerken yaşadığımız ürperti ile dilimizden dökülen "Ah be kardeşim! Burası deprem bölgesi az katlı yapsaydık ne olurdu evleri" cümlesini bitirmeden gördüğümüz ve yerle bir olmuş tek katlı ev ile yaşanan dehşeti anlamaya çalışıp susuyoruz.

    Maraş'ın caddelerinden geçerken yol boyunca kurulmuş yüzlerce çadır görüyoruz. Sabahın ilk saatlerinin mahmurluğu henüz geçmemiş şehrin üstünden.

    Dulkadiroğlu ilçesinde Çakmakçı Sait Ortaokulu'na vardığımızda bahçede sıraya girmiş yüzlerce kişi kahvaltı saatini bekliyordu.

   Mutfak ekibi olan ve birçoğu ile tanıştığımız öğretmen arkadaşlarımız bizleri karşıladı. O günün kahvaltı menüsü olarak çorba dağıtımı hazırlığı vardı. Valizlerimizi kenara bırakıp bir yandan yardım ederken bir yandan da işin nasıl yapıldığını anlamaya çalışıyorduk.

    İlk gün daha çok gözlem ve tecrübe aktarımı ile geçti. Bizi getiren araç önceki ekibi alıp aynı gün İstanbul'a geri döndü. Akşam yemeğinde yeni ekip büyük ölçüde görevi üstlenmişti. 

    Yolun ve günün yorgunluğuyla, yatakhaneye dönüştürülmüş bir sınıfta ilk geceyi geçirmek üzere uykuya daldık. Ertesi sabah hummalı bir çalışma bizi bekliyordu."

Ali YILDIZ 

Okul Müdürü

09.03.2023 289

09-03-202309-03-202309-03-202309-03-202309-03-2023