Mukâbele Duamız

Ramazan Ayı boyunca, Peygamber Efendimiz’in süneti ve kadim geleneğimizin bir parçası olan mukabelemizin duasını yapmış bulunmaktayız. Okulumuz mescidinde gerçekleştirilen ve meslek dersleri öğretmenimiz Sn. Melike Yıldıran hocamızın gözetiminde devam eden ve hafız öğrencilerimizin okumuş olduğu Kur’an-ı Kerim tilavetine öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, personellerimiz bir ay süresince yoğun katılım gerçekleştirdiler.

Hatim Duası Programımıza Hafız öğrencilerimizin okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladık ve meslek dersleri öğretmenimiz Sn. Umut Ağbayram Hocamızın duygulandıran hatim duası ile devam ettik.

Sonrasında öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin söylediği ilahiler ,çalınan neyler eşliğinde Ramazan Ayını uğurlamanın hüznü , Bayramı karşılamanın sevincini birlikte yaşamış olduk.

Ardından öğrencilerimize hazırlanan ikramlar takdim edilip programımızı nihayete erdirdik.

“Allahümme inneke afuvvun kerimun tuhibbül affe fağfu anni.”

“Allahım! sen affedicisin affı seversin bizleri affeyle.”

“Allahım! Bizi Kuran süsü ile süsle. Kur’an ile bize lutfet. Kur’an ile bizi şereflendir. Kur’an elbisesini bize giydir.Kur’an hürmetine bizi cennetine koy.Allahım !Kur’an-ı bize dünyada yoldaş eyle.O’nu bize kabirde dost eyle.Kıyamet günü onu bize şefaatçi kıl, sırat köprüsü üzerinde onu bize nur eyle.Cennette onu bize yoldaş eyle.Cehennem ateşine karşı onu bize perde ve engel kil.Kur’an’ın hürmetine dualarımızı kabul buyur.”

Âmin!

Yaklaşan Kadir Gecemiz ve Ramazan Bayramınız mübarek olsun.

Emeği geçen hocalarımız Sn. Melike Yıldıran’a, Sn. Umut Ağbayram Hanım’a ve lise bölümünde görev yapan meslek dersi öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

17.04.2023 216

17-04-202317-04-202317-04-202317-04-202317-04-202317-04-202317-04-202317-04-202317-04-2023