Kur'an-ı Kerim'in Ana Konuları ve Muhtevası Konulu Seminerimiz

Kur'an-ı Kerim'in Ana Konuları ve Muhtevası Konulu Seminerimiz

    Yüce Allah'ın bir hidâyet rehberi olarak tüm insanlara gönderdiği Kur'an-ı Kerim, çok çeşitli ve farklı konulara yer vermektedir. Kur'ân-ı Kerîm her fırsatta bu konuları bütün yönleriyle, detaylarıyla ele almakta ve etraflı bir şekilde önemle üzerinde durmaktadır.

      Her Müslümanın da Kur'an-i Kerim'in bizlere verdiği mesajları en iyi şekilde idrak etmesi büyük önem arz etmektedir. Bundan hareketle, 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Aralık-Ocak Ayları Kalite Takip Sistemi (KTS) Öğrenci Meslekî Gelişim Alanı kapsamında öğrencilerimizin Kur'an-i Kerim'in Ana Konuları ve Muhtevasını daha iyi öğrenmeleri amacıyla ''Kur'an-i Kerim'in Ana Konuları ve Muhtevası Konulu Semineri'' düzenledik.

      Seminerimiz öncesinde İHL Meslek Dersleri Zümresi Öğretmenlerimizle bir araya gelerek öğrencilerimize  Kur'an-i Kerim'in Ana Konuları ve Muhtevası hakkında bilgi vermelerini sağlayarak öğrencilerimizin hazır bulunuş düzeylerini arttırmaya çalıştık.

      Ön öğrenmeleri ile hazır hale gelen öğrencilerimize Büşra BİLGİN  Hocamız sunumlarıyla  'Kur'an-i Kerim'in Ana Konuları ve Muhtevası" konulu bir seminer verdi.

      Ayrıca ortaokul kadememizde de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi zümresi öğretmenlerimiz 5,6,7. Sınıflarımıza özel ÖDÜLLÜ "KUR'AN-I ANLAMAYA DOĞRU BİLGİ YARIŞMASI" düzenliyorlar .

Kur'ân-ı Kerim derslerini daha etkili hale getirmek, derse yönelik ilgi ve alakayı artırmak, Kur'ân-ı Kerim bilgi seviyesini artırarak, Kur'an bilinci ve sevgisinin oluşmasına katkı sağlamak, bilginin erdemli davranışlara dönüşmesine katkı sağlamak, Kur'an ikliminin bireyde oluşturduğu olumlu etki sayesinde, olumsuz davranışların azalmasına katkı sağlamak amacıyla planladığımız ÖDÜLLÜ "KUR'AN-I ANLAMAYA DOĞRU BİLGİ YARIŞMASI"nda yarışma takvimi başladı.

    Öğrencilerimiz, yarışmada kendilerine teslim edilen "Nebe Nâs" isimli eser kapsamında Duhâ, İnşirâh, Tîn, Alak, Kadr, Beyyine, Zilzâl, Âdiyât, Kâria Tekâsür, Asr, Hümeze, Fil, Kureyş, Mâûn, Kevser, Kâfirûn, Nasr, Tebbet, İhlas, Felak, Nâs, Fâtiha Sûreleri, Âyetü'l-Kürsî, Âmenerrasûlü, Haşr Sûresinin son üç âyeti, Namaz Duaları Yukarıda ismi geçen sûre, âyet ve duaların meal, kavram ve mesajlarından sorumlu olacaklar.

    1. Aşama sınavı: 12 Mayıs 2022 Perşembe günü okulumuzda yapılacaktır.

    2. Aşama (FİNAL) sınavı 22 Mayıs 2022 Pazar günü saat 11: 00'da Yarışma Kurulu tarafından belirlenen merkezlerde yapılacaktır.

    1. AŞAMA SINAVINDA OKULUMUZDA İLK 3 DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERİMİZ SÜRPRİZ ÖDÜLLERLE ÖDÜLLENDİRİLECEKTİR.

     

26.04.2022 707

14-04-2022