Demokrasi Şehitleri Dualarla Anıldı

Merhum Başvekilimiz Adnan Menderes’in, Merhum Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu’nun ve Merhum Maliye Bakanı Hasan Polatkan’ın sözde mahkemeyle yargılanıp idam edilişlerinin sene-i devriyesinde onları hayırla yâd etmek amacıyla kabirleri başında yapılan programa iştirak ettik.

İbret vesikalarıyla dolu demokrasi tarihimizin dönüm noktalarını idrak etmek için katıldığımız bu program Ülker Camii İmam Hatibi Sn. Mehmet Erdoğan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlamıştır. Program İçişleri Bakanımız Sn. Ali Yerlikaya’nın, Milletvekilimiz Sn. Ömer İleri’nin, İstanbul Valimiz Sn. Davut Gül’ün, Merhum Adnan Menderes’in gelini Sn. Ümran Menderes’in konuşmalarıyla devam etmiştir.

Konuşmaların ardından anma programı İstanbul İl Müftümüz Sn. Safi Arpaguş’un okunan hatmi şerifler için yaptığı hatim duası ile sona ermiştir.

Zeytinburnu Belediye Başkanımız Sn. Ömer Arısoy’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Ali Yeşilyurt ve ilçemizdeki okullardan öğrenciler katılmıştır.

Anma programına Müdür Yardımcımız Sn. Müeccel Aydır rehberliğinde katılan 10. sınıf öğrencilerimize teşekkür ederiz.

22.09.2023 103

22-09-202322-09-202322-09-202322-09-2023