"ALLAH BU MİLLETE BİR DAHA İSTİKLÂL MARŞI YAZDIRMASIN!"

    Üstün bir mücadele ve kahramanlıklarla kazanılan Kurtuluş Savaşı sonrası, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un "Kahraman Ordumuza" hitaben yazmış olduğu İstiklâl Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 102. Yıldönümünü kutluyoruz. 

    Yurdumuzun birçok yeri düşman işgali altındayken halkımız kadını, erkeği, çocuğu ve askeriyle ülkesi için zor şartlar altında bir karış toprağını vermemek için mücadele verirken, Mehmet Akif ERSOY milletimize cesaret vermek, duygularını harekete geçirmek üzere İstiklal Marşımızı yazmıştır. İstiklal Marşı, halkımızın bağımsızlık savaşını ölümsüzleştiren, eşsiz bir eserdir. Mehmet Akif ERSOY, "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" derken; verilen mücadelenin zorluğunu ifade etmiştir. İstiklal Marşımız, tarihin akışını değiştiren bir kahramanlık destanının anlatımıdır.

        Bizlere miras olarak bırakılan bu eşsiz eser ve şanlı Türk Bayrağı, Milletimiz var oldukça; geleceğimize yön vermeye, kutsal vatanımızın semalarında ilelebet yankılanmaya ve dalgalanmaya devam edecektir.

       İstiklal Marşımızın kabulünün 102.yıl dönümünde,  tüm aziz şehitlerimizi ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize de minnetlerimizi sunuyoruz.

   12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma Günü etkinlikleri kapsamında hafta boyunca öğrencilerimiz, Mehmet Akif Ersoy´un kişiliği, İstiklal Marşımızın kabulü ve önemini anlattılar. İstiklâl Marşı'nı konu alan panolar hazırladılar. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz, öğrencilerimize rehberlik eden öğretmenlerimize  teşekkür ediyoruz.

  

10.03.2023 396

10-03-202310-03-202310-03-202310-03-202310-03-202310-03-2023