5. Sınıf Öğrencilerimize Bilim Olimpiyatları Sınavı Duyurusu

5. Sınıf Öğrencilerimize Bilim Olimpiyatları Sınavı Duyurusu

    Sayın Velimiz,

   İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından, 28 Ekim 2023  Cumartesi günü 10.00-12.00 saatleri arasında"Temel Firkirlerden Temel Bilimlere Projesi" kapsamında   5. Sınıf Öğrencilerine  EBA üzerinden  Bilim Olimpiyatları Eğitimi 1.Aşama Seçme Sınavı yapılacaktır. 

     Bu eğitimlere katılan öğrenciler Ulusal ve Uluslararası Olimpiyatlarda derece yapmakta ve olimpiyat milli takımlarımızda ülkemizi temsil etmektedir. Ülkemizde bilim ve teknolojinin geleceğini inşa edecek öğrencilerimizin bu sınavlara katılımını önemsiyor, tüm 5. sınıf öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

   Sınav takvimi görselde, gerekli bilgilendirme de aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.


 * Sınav soruları, matematik dersinde Millî Eğitim Bakanlığı tarafından ilan edilen ilköğretim programı kazanımları dahilinde, yüksek analitik düşünme becerisini ölçecek kazanımlar esas alınarak belirlenmiştir.

* Sınav Soruları İl Sınav Komisyonu tarafından hazırlanır.

* Sınıf Bilim Olimpiyatları Seçme Sınavı 30 çoktan seçmeli sorudan oluşacaktır.

* Sınav Değerlendirmede her 4 yanlış cevap 1 doğru cevabı götürecektir.

* Sınava katılmayan öğrencilere telafi sınavı yapılmayacaktır.

* EBA üzerinden yapılacak yarışmada cihaz ve internet bağlantısı kaynaklı yaşanabilecek sıkıntılarda bilim olimpiyatları koordinatörlüğü sorumluluk kabul etmez.

* Sınava katılan öğrencilerin %5’lik diliminde yer alanları 2. Aşama sınavına girmeye hak kazanır. Bu oran İl Sınav Komisyonunca arttırılabilir fakat azaltılamaz.

26.10.2023 1058

26-10-202326-10-2023