ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİMİZE  BİLİM OLİMPİYATLARI EĞİTİMLERİ SEÇME SINAVI DUYURUSU

ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİMİZE BİLİM OLİMPİYATLARI EĞİTİMLERİ SEÇME SINAVI DUYURUSU

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı İMAM HATİP ORTAOKULLARINA  devam etmekte olan 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri için aşağıdaki görselde yer alan takvim doğrultusunda "BİLİM OLİMPİYATLARI EĞİTİMLERİ SEÇME SINAVI" yapılacaktır.

BİLİM OLİMPİYATLARI EĞİTİMLERİne katılan öğrenciler Ulusal ve Uluslararası Olimpiyatlarda derece yapmakta ve olimpiyat milli takımlarımızda ülkemizi temsil etmektedir. Ülkemizde bilim ve teknolojinin geleceğini inşa edecek öğrencilerimizin bu sınavlara katılımını önemsiyor, tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

1. AŞAMA SINAVI TARİHİ, SAATİ VE YERİ: 10 ŞUBAT 2024 CUMARTESİ SAAT: 10.00'da İstanbul Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

2. AŞAMA SINAVI TARİHİ, SAATİ VE YERİ: 17 ŞUBAT 2024 CUMARTESİ SAAT: 10.00'da  İstanbul Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yarışma Takvimi İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından uygun görüldüğü takdirde değiştirilebilir.

İMAM HATİP ORTAOKULLARINA YÖNELİK BİLİM OLİMPİYATI EĞİTİMLERİ SEÇME SINAVI KATILIM ŞARTLARI

 Yarışmaya İstanbul genelindeki imam hatip ortaokullarının 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri katılabilir.

 Yarışmaya katılım ücretsiz ve gönüllülük esaslıdır.

BİLİM OLİMPİYATI EĞİTİMLERİ SEÇME SINAVINA KATILMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLERİMİZİN   5- 6 ŞUBAT 2024 (Pazartesi-Salı) tarihlerinde  ORTAOKUL MÜDÜR YARDIMCILARINA AD- SOYAD, TC KİMLİK NUMARASI, DOĞUM TARİHİ VE VELİ TELEFON BİLGİLERİNİ YAZDIRMALARI GEREKMEKTEDİR.

 Yarışma, 1.aşama ve 2. aşama olmak üzere iki aşamalı şekilde uygulanacaktır.

Yarışmaya katılacak öğrencilerimizin başvuruları http://istmem.meb.gov.tr/isbo/ sitesi üzerinden okul müdür yardımcılarımız tarafından yapılacaktır.

İMAM HATİP ORTAOKULLARINA YÖNELİK BİLİM OLİMPİYATI EĞİTİMLERİ SEÇME SINAVI 1. AŞAMA BİLGİLERİ VE BRANŞLARI

* Sınav soruları, matematik dersinde Millî Eğitim Bakanlığı tarafından ilan edilen ilköğretim programı kazanımları dahilinde, yüksek analitik düşünme becerisini ölçecek kazanımlar esas alınarak belirlenmiştir.

 1. aşama kategorileri, branşları, soru sayıları, türleri ve süreleri aşağıdaki tabloda listelenmiştir.

* 5- 6. Sınıf Matematik;  30 Çoktan seçmeli soru, süre 90 dk

*7- 8. Sınıf Matematik; 30 Çoktan seçmeli soru, üsre 90 dk

 1. aşamada A ve B olmak üzere iki tür kitapçık kullanılacaktır.

 Çoktan seçmeli sorularda 4 yanlış 1 doğruyu götürmektedir.

 Öğrencilerimiz yarışmaya gelirken yanlarında, kimliklerini, kurşun kalemlerini, silgilerini vb. getirmeleri gerekmektedir.

 Yarışma esnasında pergel, cetvel, hesap makinesi gibi yardımcı araçlar kullanılmayacaktır.

 1. aşamayı geçen öğrenciler, 2. aşamaya girmeye hak kazanır.

29.01.2024 1491

31-01-202429-01-2024