İstanbul Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Vizyon: Ahlaklı, adaletli, inançlı, hoşgörülü, eleştirel düşünebilen, hem eğitsel hem de toplumsal konularda sorumluluk sahibi, insana, aileye ve topluma saygı duyan merhametli öğrenciler yetiştirmektir.

Misyon: Tarihi ve kültürel mirasını evrensel değerlerle harmanlayabilen, ahlaklı, çalışkan ve dini değerleri hayatın her alanında yaşayan bireyler yetiştiren, din, bilim ve kültür alanında Türkiye´de öncü bir eğitim kurumu olmaktır.

Başarılar:

Pansiyon Bilgileri: 110 KİŞİ KAPASİTELİ PANSİYONUMUZ MEVCUTTUR.
Isınma: DOĞALGAZ-KOMBİ
Yabancı Dil: İngilizce, Arapça
Servis Bilgisi: Okulumuzun Fatih, Zeytinburnu, Güngören, Bağcılar, Kağıthane, Eyüp, Bayrampaşa ilçelerine servis hizmeti bulunmaktadır. Ayrıntılı bilgi için okulumuzla irtibata geçebilirsiniz.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: TABAN:383 TAVAN:430
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: YKS Üniversite Yerleştirme Yüzdesi : %65
Sportif Etkinlikler: Voleybol, Basketbol, Masa Tenisi, Okçuluk, Karate, Taekwondo
Bilimsel Etkinlikler: TÜBİTAK 4006 Etkinlikleri, Bilim Atölyeleri
Proje Çalışmaları: TÜBİTAK PROJELERİ, SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ, DEĞERLER EĞİTİMİNE YÖNELİK PROJELER,

WEB - https://istanbulkizanadoluihl.meb.k12.tr

Adres - Maltepe Mahallesi, Edirne Çırpıcı Yolu Sokak No 1/3 Zeytinburnu, İstanbul

Otopark:1
Öğretim Şekli :NORMAL

Yerleşim Yeri - Topkapı/Cevizlibağ mevkinde; Yeniyüzyıl ve İstinye Üniversitelerine komşu, Merter Polis Evi ve Sosyal Tesisleri (PEKOM) yanındadır.

Ulaşım Maltepe Çırpıcı caddesinden geçen toplu taşıma araçları ile okula kolaylıkla ulaşılabilir; tramvay veya metrobüs ile gelip Cevizlibağ durağında indikten sonra 10 dakikalık yürüme mesafesindedir. Metro ile ulaşım için Davutpaşa ya da Merter İstasyonlarında indikten sonra 10 dakika yürüme mesafesindedir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık 1 KM