Kenan AKSOY - Okul Müdürü

Kenan AKSOY - Okul Müdürü

 

   1972 yılında Samsun’un Yakakent ilçesinde doğdu. 1992’de Bafra İmam Hatip Lisesi’nden, 1997 yılında Balıkesir Üniversitesi Necati Bey Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. Aynı yıl İstanbul-Çatalca’ya Türkçe öğretmeni olarak atandı, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği ve müdür yardımcılığı yaptı.

   2008 yılında İstanbul İmam Hatip Lisesi’nde müdür baş yardımcısı ve müdür vekili olarak görev yaptı. MEB Sosyoloji Dersi Kitabı komisyonunda Dil Uzmanı olarak çalıştı.

   2010-2015 yılları arasında Almanya’da Türkçe ve Türk Kültürü öğretmenliği, Küçükçekmece Marmara Kız imam Hatip Lisesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği, Başakşehir M. Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde müdür baş yardımcılığı ve 2018-2023 yıllarında Tunus’ta Türkçe öğretmenliği ve Sultanahmet Suphi Paşa Teknik ve Anadolu Meslek Lisesinde Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği yaptı. 

   Küçükçekmece Şehit Mehmet Güder Anadolu İmam Hatip Lisesi müdür yardımcısı iken İstanbul Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne müdür olarak görevlendirildi.

   Sabahattin Zaim Üniversitesi Eğitim Yönetimi ve Denetimi Bölümü’nde “Yabancılara Türkçe Öğretiminde İhtiyaç Analizi: Tunus Örneği” teziyle yüksek lisansını tamamladı.

   Evli ve iki çocuk sahibi olup, orta seviyede Almanca ve Arapça bilmektedir.