Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuzun Tarihçesi

17.05.2020 5058

İSTANBUL

KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu

İstanbul Kız Anadolu İHL,  2012 yılında Fatih ilçesinde eğitim öğretime başladı. 120 kişilik kontenjanla öğrenci almaya başlayan okulumuzun açıldığı dönemde ismi Fatih Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'ydi. Açıldığı yıl SBS'de %2 ve üstü dilimden öğrencilerin girme başarısı gösterdiği okulumuz sonraki yıllarda da üst dilimden öğrenci almaya devam etti. Okulumuz bir yıl sonra İstanbul Kız Anadolu İmam Hatip ismini aldı.

TEOG sınavları döneminden sonra 2015 yılında "Proje Okulları" uygulamasına geçilmesi ve "Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi" okullarının sayısının artması ile birlikte Okulumuz %7 ve daha üst dilimden öğrenci almaya devam etti.

2016 yılında ilk mezunlarını veren okulumuz o yıl yapılan Üniversite Sınavlarında üstün bir başarı elde etti. Öğrencilerimiz seçkin üniversitelerin çok çeşitli bölümlerine girmeyi başardı:

15-05-2020

 

 Okulumuza artan talep ve okulun öğrenci sayısının artması neticesinde, okulun açıldığı mütevazi ilk binası ihtiyaçlara cevap veremez duruma geldi. Binanın yeniden inşa edilmesi ve yurt yapılması hazırlıklarının başladığı dönemde 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ örgütü ve işbirlikçileri darbe girişiminde bulundu. Bertaraf edilen darbe tehlikesinin ardından örgütün milletten topladığı bağışlarla yaptırıp kendi kötü emelleri için kullandığı binalar Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilerek tekrar milletin hizmetine sunuldu.

     Okulumuz da bu süreçte bugün bulunduğu binasına taşındı. İstanbul Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak başladığı yeni kampüsünde eğitim kadrosunun ve öğrencilerinin başarısının yanına dört başı mamur bir kampüsü de eklemiş oldu. Böylece hem fizikî şartlar olarak hem de eğitim ortamı olarak çok kaliteli ve seçkin bir eğitim hizmeti sunmaya başladı. 2017 yılında 2. mezunlar olarak üniversite sınavlarına giren öğrencilerimiz ilk dönem mezunları gibi yüksek bir başarı göstererek seçkin üniversitelerin önemli bölümlerine girmeyi başardılar.

15-05-2020

 

2018 yılında aynı kampüs içerisinde bulunan İmam Hatip Ortaokulu'nun Lisemiz bünyesine katılmasıyla okulumuzun adı tekrar değişti. Okulumuz bu tarihten itibaren 15 Temmuz şehidi merhum Tolga Ecebalın'ın ismini alarak İstanbul Şehit Tolga Ecebalın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi adıyla eğitim öğretime devam etti. Yeni binaya geçişin tanıtım sorununu çözmeye çalışan okulun, sınavlara az bir süre kala isminin de değişmesi ile öğrenci LGS yüzdelik dilimi bir miktar düşmüş oldu. Aynı yıl üniversite sınavına giren 3. dönem mezunlarımız da ailelerini ve bizleri sevindiren başarılı neticeler aldılar.

15-05-2020 

   Yeni binası ve yeni adıyla 2019 yılında ortalama %11'lik yüzdelik dilimle yeni öğrencilerini alan okulumuz 24 kişilik sınıflarda 120 kişilik kontenjan ile eğitimine devam etti. Eksiksiz öğretmen ve idareci kadrosu, her yönüyle tam bir eğitim kampüsü, başarılı ve hedefi olan öğrencileriyle bir aile sıcaklığında ve samimiyetinde okulunu bitiren 4. Dönem mezunlarımız da kendilerinden önceki mezunlar gibi yüksek puanlarla hedefledikleri bölümlere yerleştiler: 

15-05-2020

 

 2021 yılında eski ismi olan "İSTANBUL KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ" adını alarak eğitim öğretime kesintisiz bir şekilde devam etmektedir. Genç ve dinamik öğretmen kadrosu, nitelikli öğrencileri, atölyeleri, spor alanları, kültür ve sanat etkinlikleri, edebiyat çalışmaları, müzik ve resim faaliyetleri ile ülkemize hizmete devam eden okulumuz yeni gelecek öğrencilerimizi heyecanla beklemektedir. 96 kontenjanı olan okulumuzda her sınıf düzeyinden 24 kişilik 4 şube bulunmaktadır. Lise bölümüzün toplam öğrenci sayısı 425 kişidir.